Down to content

Tensar TX TriAx®

Korištenje više od 30 godina iskustva u stabilizaciji tla, Tensar je radikolno promjenio teljne strukture geomreža za stvaranje revolucionarnog TriAx (TX), koji se temelji na jednom od  najučinkovitijih i stabilnih strukturnih oblika - trokuta. Dok vlačna čvrstoća dvoosnih geomreža je u dva smjera, TriAx® je sada multi-usmjeren. Proizvod ima izotropna vlačna svojstva, kroz 360°.

Čestice agregata uklješte se učinkovito unutar otvora trokuta, duboka rebra profila TriAx mreže pomažu da ograniče agregat, koji u kombinaciji s izotropnom krutosti stvara mehanički stabiliziran sloj s izvanrednim performansama. Za animirane demonstraciju kako TriAx djeluje, kliknite ovdje.


Brojna ispitivanja i testiranja su provedena kako bi se ocijenila izvedba Tensar TriAx mehanički stabiliziranog sloja uz pomićni kotač sa opterećenjem, testiranje izvedeno  na Transport Research Laboratory (TRL) i Sveučilištu u Nottinghamu. To je pokazalo da TriAx nadmašuje čak i Tensar dvoosne geomreže. Statička testiranja Building Research Establishment (BRE) također su pokazala izuzetne rezultate u raspodjeli statičkog opterećenja, uobičajena situacija u mnogim projektima kao što su radne platforme za dizalice

Take a look at our Tensar project video clips here!

Tensar TX TriAx®

Using our unique TensarPave software, we can offer you everything from a straightforward application suggestion up to a full Design and Supply service to help you to get the best from TriAx in your project.


U usporedbi s neojačanim agregatnim slojem, mehanički stabiliziran sloj sa TriAx geomrežom može:

- Smanjiti debljinu agregata za više od 50% 

- Smanjiti količinu iskop

- Kontrolirati diferencijalno slijeganje

- Smanjiti emisiju CO2 do 50% 

- Povećati kapacitet nosivosti

Need help?