Down to content

Aerodromi

Od nove staze i piste, preko njihovih rehabilitacija, od potpornih zidova do zvučnih barijera, Tensar Tehnologija vam omogućava ekonomski prihvatljivo i ekološki opravdano riješenje za aerodrome. Naše dugogodišnje iskustvo nam daje širok spektar riješenja na smanjenju troškova i minimiziranju troškova održavanja. 

Slabo tlo? Tensar ima rješenje

na veoma mekanom terenu - prouzrokuje značajne probleme inženjerima. Tensar geomrežama se može ojačati slabo podtlo, a takođe se može kontrolirati diferencijalno slijeganje. Stvarajući mehanički stabilizacijski sloj za piste, pomoćne staze, koji može da preuzme intenzivna opterećenja od letjelica u pokretu, smanjujući potrebnu količinu agregata, produžava postojeći životni vijek. Ovo sve proizvodi značajnu uštedu u vremenu i novcu, a ekološki je veoma pogodno rješenje.


 

Presvlačenje pista i pomoćnih staza

Kada se usljed zamora pojave reflektujuće pukotine to zahtjeva presvlačenje pista. Tensar geomreže i Tensar sistem za asfalte je idealno rešenje, jer se mogu postavljati i direktno preko postojećih slojeva. Tensar geokompoziti za ojačanje asfaltnih slojeva omogućavaju prolongiranje pojave novih pukotina, sprečavaju prodor vode kroz asfaltni sloj a samim tim da produže životni vijek konstrukcije i smanje troškove održavanja. Ovakve barije također omogućavaju čak i dodatnu uštedu goriva.

Građevinske barijere

Na izgrađenim ili ekološki osjetljivim područjima, strmim terenima, ovakva rješenja mogu biti vizualno efektna a da pri tome predstavljaju zvučne barijere. TensarTech sistem potpornih konstrukcija ne samo da stvara postojanu-stabilnu konstrukciju, već čini i uštedu prostora, korišćenje lokalnog materijala-veoma pogodno sa ekološkog aspekta. Postoje i drugi sistemi za zaštitu od erozije ali ne tako efikasni i povoljni.


Tensar geogrids can strengthen weak subgrades and control differential settlement, creating a mechanically stabilised layer for taxiways and runways which is able to cope with the intense loads from aircraft movements

Kakv god da je vaš projekat, Tensar tehnologija može da pomogne

Теnsar tehnologija je inkorporirana u projekte aerodroma širom sveta. Da bi dobili više podataka o studijama ili o konkretnim projektima koristite link na vrhu strane. Takođe tim inženjera vam je na raspolaganju za sva vaša pitanja, nedoumice ili za priključenje ili pokretanje besplatnih radionica.

Need help?

Product Literature