Tensar+ Softver
za geotehničko projektiranjeTensar+ Softver za geotehničko projektiranje

Tensar+ je besplatan softver za geotehničko projektiranje temeljen na proizvodima
u oblaku koji inženjerima, izvođačima i vlasnicima omogućuje projektiranje s geomrežom
u različitim primjenama. Novo poboljšano projektno rješenje ima pojednostavljeno korisničko iskustvo sa svim značajkama koje su inženjeri očekivali i o kojima ovise s Tensar geotehničkim softverom.

Upotrijebite platformu kako biste osmislili svoj projekt, prilagodili njegove specifikacije
i vidjeli uštede u stvarnom vremenu.

Softverska platforma za geotehničko projektiranje Tensar+ omogućuje vam:

  • Osmisliti i procijeniti specifikacije projekta
  • Usporedite alternativne materijale i uvjete projekta
  • Pogledajte uštede troškova i vremena u stvarnom vremenu dok mijenjate parametre
  • Analizirajte održivost svojih projekata.


A mock-up of Tensar+ software on a mobile and laptop screen

Odaberite jedan od brojnih softverskih modula za konstrukciju
i geotehničko projektiranje

Tensar+ ima niz modula dostupnih za podršku vašim građevinskim
i geotehničkim projektima. Otkrijte naše trenutne i nadolazeće module dizajna u nastavku.

Stacked Image 0

Softver za izgradnju cesta

S modulom za projektiranje i izgradnju cesta u našoj geotehničkoj softverskoj platformi, projektanti mogu vizualizirati, pripremiti i razumjeti parametre i zahtjeve projekata prije izgradnje, uključujući specifikacije za stabilizirane slojeve. Mehaničkom stabilizacijom nevezanih slojeva kolničke konstrukcijemožete, maksimalno povećati uštedu troškova i emisije ugljika koja se može postići smanjenjem debljine kolnika u građevinarstvu. Tensarov pristup koristi najsuvremenije znanje o tome kako geomreža funkcionira kada je uključena u kolnik koji je podložan dinamičkom prometnom opterećenju.

Softver za privremene radove

Privremene radne platforme su nevjerojatno važan aspekt mnogih građevinskih projekata i pružaju građevinskim radnicima i inženjerima stabilna i sigurna radna područja. Korištenjem modula za projektiranje privremenih radova u Tensar+, možete koristiti najnoviju tehnologiju primjene Tensar za mehanički stabilizirane radne platforme  i pružiti sigurne platforme koje štede troškove projekta i povećavaju ekološke kvalifikacije. Tensarov pristup dizajnu "T-vrijednosti" vjerodostojna je alternativa smjernicama ponuđenim u BR470 s dokazanim rezultatima i implementira se u softver Tensar+.

Softver za stabilizaciju posteljice

Rad na slabom ili promjenjivom tlu obično predstavlja značajne građevinske izazove, stoga je ključno projektiranje sigurnog mehanički stabiliziranog sloja prije izgradnje. Korištenjem modula za stabilizaciju posteljice u našem geotehničkom softverskom rješenju mogu se projektirati mehanički stabilizirani slojevi prije izgradnje, dodatno štiteći posteljicu i poboljšavajući nosivost. Tensar metode i rješenja za stabilizaciju posteljice široko su prihvaćeni i koriste se širom svijeta.

Uskoro će biti dostupno još modula

Imamo brojne dizajnerske module koji tek trebaju biti objavljeni, a oni će biti označeni sivom bojom na platformi. Neki od naših nadolazećih modula uključuju:


Kako biste bili u toku s njihovim statusom izdanja, registrirajte se besplatno s Tensar+ još danas, kliknite na naslov odabranog modula i odaberite gumb obavijesti kako biste primili poruku e-pošte koja vas obavještava o svakom izdanju modula.

Stacked Image 0


Što je softver za geotehničko projektiranje?

Softver za geotehničko projektiranje je specijalistički program koji projektantima omogućuje virtualnu izgradnju geotehničkih elemenata lokacije. Ovaj softver omogućuje projektantima jednostavno provođenje rješenja unutar neasfaltiranih cesta, radnih platformi, stabilizacije temelja i još mnogo toga.

Tensar+ je geotehnički softver dizajniran za rad posebno s Tensar geomrežama, nudeći vodeća rješenja na tržištu za cestovna, željeznička i prometna područja. Kao lider u industriji geomreža koje se koriste u primjenama stabilizacije i ojačanja, korištenje našeg građevinskog softvera uz naše proizvode osigurat će vam generiranje rješenja temeljenih na performansama s kvantificiranom Tensar vrijednošću.

Softver za geotehničko projektiranje na stolnim računalima, mobilnim uređajima i tabletima

Naš geotehnički softver u potpunosti se temelji na proizvodima u oblaku i besplatan je za korištenje dok ste u pokretu – pristupite Tensar+ bilo gdje, bilo kada i bilo gdje. Ne treba vam dodatni prostor na tvrdom disku na uređaju ili bilo kakvi posebni zahtjevi za početak projektiranja. A ako vaš tim treba dizajnirati na terenu, jednostavno preuzmite aplikaciju.


Prijavite, istražite i surađujte

Uz Tensar+ softver za geotehničko projektiranje, vaš će projekt biti u potpunosti podržan našim stručnim znanjem i godinama opsežnog istraživanja. Odjeljak resursa našeg građevinskog softvera sadrži mnoga profesionalna sredstva, uključujući informacije o proizvodu, pozadinu aplikacija i metode projektiranja i obuku. Ako ikada naiđete na bilo kakve probleme s upotrebom Tensar+, imamo veliki broj često postavljanih pitanja koja će vam pomoći da dovršite svoj projekt – a nudimo i prilagođenu podršku za projekt.

Izvještavanje i suradnja na geotehničkim projektima nikada nije bila lakša s našim građevinskim softverom. Ne samo da se u dizajn mogu dodati bilješke za brze referentne točke prilikom dizajniranja, već se izvješća mogu izvoziti i dijeliti na mreži, e-poštom ili u formatu ispisa.

Kako započeti s Tensar+ softverom za geotehničko projektiranje

Prvi koraci uz Tensar+ brzi su, jednostavni i besplatni. Jednostavno posjetite web stranicu Tensar+ i prijavite se za račun, a zatim započnite novi dizajn ili projekt izravno s početne stranice.

često postavljena pitanja

Koja je razlika između Tensar+ i TensarPave?

TensarPave je Tensar legacy softver koji se izravno preuzima na korisnikovo računalo i od korisnika je zahtijevao da zatraži ručne kodove kako bi dobio pristup na periodičnoj osnovi. To je također bio softver za projektiranje, ali nije uključivao najnovije metodologije projektiranja. TensarPave može ažurirati samo korisnik koji ponovno instalira softver na svoje računalo.

Tensar+ temelji se na uslugama u oblaku pa je dostupan s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme. To vam omogućuje da preciznije vidite uštede vremena, troškova i ugljika u odnosu na alternativne metode izgradnje. Softver se svakodnevno ažurira kako bi se osiguralo da su metodologije dizajna i podaci točni. Tensar+ također uključuje novije metodologije dizajna poput LAAMS-a.

Je li Tensar+ besplatan za komercijalnu uporabu?

Tensar+ je besplatan softver za korištenje dizajniran za komercijalnu upotrebu. Korisnik dobiva besplatnu, neekskluzivnu, neprenosivu licencu nakon registracije. Sve uvjete korištenja možete pronaći ovdje: Tensar+ Terms of Use (tensarcorp.com)

Moram li preuzeti Tensar+?

Ne, Tensar+ je softver koji se temelji na uslugama u oblaku, što znači da mu možete pristupiti online s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Ne morate preuzimati softver na računalo ili tablet kako biste ga koristili, međutim postoji aplikacija Tensar+ dostupna za preuzimanje za sve koji žele koristiti softver na svom mobilnom uređaju. Posjetite Tensar+ u App Storeu ili na Google Playu.

Kako se mogu registrirati za Tensar+?

Registracija je jednostavna i dostupna svima. Morat ćete posjetiti web stranicu tensarplus.com i kliknuti na poveznicu "Registracija". Od vas će se tražiti da navedete neke informacije, a zatim potvrdite svoju e-poštu i to je to! Zatim ste se registrirali za besplatno korištenje.

Postoji li način da se promijeni koja je geomreža navedena u Tensar+? Na primjer, ako je klijent zatražio određenu vrstu Tensar geomreže.

Ne, Tensar+ nudi najbolje cjelokupno rješenje. Ako želite pogledati nešto određeno, npr. već imate neku Tensar geomrežu na gradilištu, možete se obratiti članu tima koji će vam moći pomoći.

Koja je razlika između modula "radna platforma" i "praćeno postrojenje"?

Oba modula koriste metodologiju T-vrijednosti. Modul praćenog postrojenja razvijen je samo za BRE470 slučaj opterećenja 1 i 2, dok se modul radne platforme koristi za platforme dizalica i druge platforme izvan BRE470.

Opisuje li softver detaljno metodu izračuna za nestabilizirani dio koji se koristi u usporedbi vrijednosti za radne platforme?

Usporedba nestabiliziranog dijela temelji se na izračunima BRE470 koji se mogu pronaći pomoću metodologije BRE470. 

Zašto izlaz prikazuje šifru proizvoda, a ne određenu vrstu geomreže?

Šifre se koriste kako bi se zaštitila specifikacija i osiguralo da se na licu mjesta koristi ispravan proizvod kako bi se ispunili zahtjevi specifični za projekt. Kodovi se mogu koristiti u vašoj specifikaciji i na crtežima.

Ponekad se od nas traži da pokažemo neke izračune/demonstracije, je li to već dostupno?

Dobili smo povratne informacije o detaljima rezultata na kojima aktivno radimo.

Možemo li u gotov proizvod dodati naziv i/ili logotip naše tvrtke?

Da, ako otvorite postavke profila pomoću svog imena u gornjem desnom kutu - vidjet ćete opciju za prijenos logotipa tvrtke. Ovaj će se logotip pojaviti na vašem gotovom proizvodu. Ne zaboravite spremiti postavke nakon što prenesete svoj logotip.

Imam stvarno loše stanje tla i ne mogu ih unijeti na Tensar + s kim mogu stupiti u kontakt?

Projektno rješenje općenito je osjetljivo na parametre tla niske čvrstoće, pa se u tom slučaju obratite lokalnom inženjeru građevinarstva za daljnju podršku.

Kada će novi moduli postati dostupni?

Trenutačno radimo na svim preostalim modulima. Ako ste zainteresirani za određeni modul, kliknite opciju pretplate i prvi ćete saznati kada je to dostupno.

Zašto ponekad dobijem drugačiji kod za isti dizajn?

Svaka Tensar geomreža ima više kodova tako da to nije pogreška. Upotrijebite kôd naveden na vašem gotovom proizvodu i ispravna mreža bit će isporučena na lokaciju.