Radne platforme

An aerial shot of a construction site

Radne platforme

***A unique design approach and software specifically for stabilised working platforms

Sigurnost je presudna pri korištenju pokretnih dizalica, opreme za pilote i druga teška postrojenja na gradilištima - osobito na slabim i geološki kompleksnim tlima. Sigurna radna platforma je nužna. Skladišta za opremu i materijale na gradilištu moraju biti glatka, čista i bez neravnina.

Tensar geomreže mogu se ugraditi u zrnati materijal kako bi se stabilizirao i povećala nosivost, ograničavajući površinske deformacije i slijeganja. Platforme su dizajnirane tako da se voda samostalno odvodi, a kako bi se spriječilo nakupljanje vode na površini.

Image of Poboljšajte snagu platforme

Kako Tensar geomreža poboljšava izgled radne platforme?

Mehanizam međusobnog povezivanja, uklještenja čestica, te zbijanja između agregata i Tensar geomreže sprječava bočno kretanje zrnatog materijala. Time se stvara mehanički stabiliziran sloj koji značajno povećava nosivost i kontrolira diferencijalno slijeganje. 

Image of Prednosti

Prednosti

Korištenje Tensar geomreža za stvaranje mehanički stabiliziranog sloja agregata (eng. MSL) ima značajne prednosti u odnosu na nestabilizirane agregatne platforme: 

  • Povećana nosivost: mehanički stabilizirani sloj ima povećanu nosivost stvarajući sigurniju i pouzdaniju podlogu za rad teških postrojenja i strojeva.
 
  • Smanjena debljina sloja: sloj agregata može se smanjiti za više od 50% bez gubitka performansi. To također može značiti da je potrebno manje iskopa materijala podloge i deponiranja na drugo mjesto.   
 
  • Nasip materijalom manje kvalitete ili recikliranim agregatom: Uz povećane performanse slojeva, upotreba Tensar MSL -a omogućava korištenje materijala manje kvalitete za izradu nasipa ili već postojeći materijal na gradilištu. 
 
  • Dugoročno smanjenje troškova: manje iskapanje novih materijala i uporaba recikliranih agregata mogu smanjiti troškove izgradnje i emisiju CO2 na gradilištu. 
Image of Važnost podataka

Važnost podataka

Projektiranje radne platforme trebao bi izvesti kompetentni inženjer geotehnike. Projekt ovisi o karakteristikama tla i zahtijeva mnogo podataka proizašlih iz istraživanja tla. Debljina platforme ovisi o čvrstoći podloge, materijalima za izradu platforme i, naravno, očekivanim opterećenjima. Važno je imati platformu koja može osigurati dovoljnu nosivost za siguran rad, uz istovremeno ekonomičnu i jednostavnu izgradnju. 

Image of Tensar T-Value metoda projektiranja

Tensar T-Value metoda projektiranja 

Tensar T-value metoda projektiranja omogućuje precizniju procjenu pozitivnog učinka stabilizirajućih geomreža na nosivost radne platforme od granuliranog materijala. Primjenjiva na niz materijala za radne platforme, u različitim vrstama tla, metoda omogućuje usporedbu projekta sa i bez geomreže - uključujući i vrlo nisku posmičnu čvrstoću podloge. Također se može odnositi na površinske i plitke temelje, sa suhim ili zasićenim granuliranim slojevima.   

Po prvi put, sve prednosti stabilizirajućih geomrežom se mogu dosljedno uključiti u projekt radnih platformi. Isporučuje se provjereni dizajn koji može smanjiti debljinu platforme i poboljšati nosivost, smanjujući troškove izgradnje do 30% i smanjujući ugljični otisak platforme do 40%

TensarPAVE-WHT-(4).png

Projektiraj s povjerenjem, s bilo kojeg mjesta.

TensarPave progrma za projektiranje omogućuje inženjeru brzu izradu projekata kolnika, asfaltiranih i neasfaltiranih cesta, koristeći Tensar geomreže za stabilizaciju nevezanih slojeva kako bi se minimizirali troškovi, što se postiže smanjenjem debljine kolnika.

Zatraži TensarPave

Stacked Image 0

Resursi