Stabilizacija temeljne podloge

A Hamm roller compacting soil over a Tensar geogrid

Stabilizacija temeljne podloge

Riješite svoj problem mekog tla

Sva nadzemna infrastruktura započinje na razini formacije podloge, a ispod toga je posteljica; postojeće tlo čija će svojstva odrediti koji je temelj potreban za radove. Rad na slabom ili promjenjivom tlu obično predstavlja znatne građevinske izazove. Međutim, Tensarova tehnologija i znanje u stabilizaciji tla ne samo da poboljšavaju performanse, već dokazano smanjuju troškove i utjecaj poboljšanja temeljne podloge na okoliš.  

Tensar pristup je izgradnja mehanički stabiliziranog sloja za zaštitu posteljice tijekom izgradnje i poboljšanje nosivosti i potporu konstrukcije iznad. U usporedbi s tradicionalnim projektiranjem temeljnih slojeva, Tensar rješenje stabilizacije nasipanog materijala može smanjiti ukupni volumen do 50%. Image of Prednosti

Prednosti


Smanjenje debljine sloja: podložni nasipni granulirani materijali mogu se smanjiti do 50% bez gubitka performansi, uz uštede na materijalima i iskopu.

Smanjenje emisija ugljika u graditeljstvu: do 50% 

Povećanje vijeka trajanja: mehanički stabilizirani sloj s Tensar geomrežom može produljiti vijek trajanja neasfaltiranih cesta za faktor tri ili više, smanjujući dugoročne troškove održavanja do 50% 

Povećanje nosivosti: sposobnost raspodjele opterećenja mehanički stabiliziranog sloja s Tensar geomrežom može povećati nosivost radnih platformi za teško postrojenje kao što su dizalice i platforme za pobijanje pilota.

Kontrola diferencijalnog slijeganja: kod vrlo promjenjivih uvjeta tla, stabilizacija tla pomoću Tensar geomreža može pomoći izjednačiti nejednake reakcije temeljnog tla. 

Zatvaranje slabih naslaga: Tensar geomreže promiču sigurno postavljanje i ugradnju prekrivnih slojeva tla kod zatvaranja muljnih laguna i odlagališta industrijskog otpada.

Prekrivanje šupljina: kruta ploča može se konstruirati, koristeći Tensar geomreže, za prekrivanje šupljina u tlu koje se mogu razviti u, na primjer, rudarskim područjima ili tlima koja su sklona otapanju. Ova kratkotrajna primjena će pomoći kod formiranja šupljina prije njihove trajne obrade. 

 

 

Image of Kako Tensar može pomoći

Kako Tensar može pomoći

Već više od 30 godina, inovativna rješenja stabilizacije tla tvrtke Tensar pokazuju se idealnima za mnoge vrste projekata poboljšanja i izgradnje temeljnih podloga, uključujući asfaltirane i neasfaltirane ceste, parkirališta, uzletišta, teško opterećene površine (kao što su kontejnerske luke) i radne platforme. Dostupan je cijeli niz studija i brošura.  

Nudimo i potpunu tehničku podršku, uključujući stručne savjete, specifikacije, crteže, certificirane projekte i detalje cijena, a redovito održavamo besplatne radionice stabilizacije tla u mnogim zemljama tijekom cijele godine. 

 

Image of Tensar Dizajn & Softver

Tensar Dizajn & Softver


Tensar je razvio jedinstvene dizajnerske metode i softver kako bi omogućio ostvarenje prednosti Tensar mehanički stabiliziranih slojeva. Na temelju sveobuhvatnih ispitivanja prometa, potkrijepljenih dugogodišnjim iskustvom na gradilištu, metode i rješenja za projektiranje Tensar podloga, široko su prihvaćeni i upotrebljavani diljem svijeta. 

 

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Projektiraj s povjerenjem, s bilo kojeg mjesta.

  • Projektiranje i procjena kolnika i kamenog materijala
  • Jednostavno uspoređivanje alternativnih materijala
  • Odredite početne uštede i uštede troškova tijekom životnog ciklusa, uštede vremena i mjere održivosti
  • Sažetak projektnih alternativa na visokoj razini za dionike projekta
  • Dijeljenje značajki koje pomažu suradnji

Započni projektiranje odmah

Stacked Image 0

Resursi za stabilizaciju posteljice