Tensar® Basetex® Geotekstil

20godina korištenja
u projektima
1200 kN/m maksimalna raspoloživa kontrolirana čvrstoća 
120 -godišnji vijek
trajanj
  • Poliesterski geotekstil visoke čvrstoće za primjenu u armiranju
  • Dostupne kontrolirane čvrstoće do 1200 kN/m
  • Trajno – prikladno za životni vijek do 120 godina
  • Dokazano za uporabu u temeljima nasipa
  • Mnogi projekti diljem svijeta.
Pregled

U slučajevima kada se nasipi moraju graditi preko mekih tala ili kada tlo može sadržavati podzemne praznine koje su sklone slijeganju, može postojati zahtjev za geosintetskom armaturom visoke čvrstoće. Tensarov Basetex asortiman geotekstila visoke čvrstoće dizajniran je kako bi pružio čvrstiću potrebnu za postizanje stabilnosti.

Paleta proizvoda

Proizveden posebno tehnologijom umetanja niti, Basetex proizvodi posjeduje kontroliranu čvrstoću do 1200kN/m (uzdužni smjer) i 50 kN/m ili 100 kN/m (poprečni smjer). Nosiva vlakna su visoke čvrstoće od 100% poliestera i pružaju odlične performanse puzanja i vlačne sile.

Dizajniran za armiranje visoke čvrstoće

Izrađena posebnom tehnologijem umetanja nit, pletenjem, karakteristična svojstva Tensar Basetexa omogućuju vlaknima da ostanu linearna, tako da mogu postići svoju punu vlačnu čvrstoću bez početnog istezanja kao kod standardnih tkanih materijala. Poliester ima odlične performanse trajnost kod puzanja i visok vlačni modul, a visoka molekularna težina poliesterskih vlakana osigurava visoku otpornost proizvoda od utjecaja okoliša u rasponu normalnog pH i temperatura koje se susreću u tlu.

Stabilnost nasipa

Kada je pravilno ugrađen, Tensar Basetex može poboljšati stabilnost nasipa i kod dubokih lomnih ploha, što omogućava smanjenje ili izbjegavanje fazne gradnje, osiguravajući da projekt ostane izveden na vrijeme i unutar proračuna.  

Platforme za prijenos opterećenja preko pilotiranih temelja

Kada se unutar projekta ne može dopustiti bilo kakvo značajno slijeganje, nasip će možda trebati izgraditi na pilotima, u kojem slučaju se Tensar Basetex može koristiti za formiranje Zategnute membranske platforme za prijenos opterećenja. Time će se osigurati da se opterećenja nasipa prenosi na glave pilota. To može biti jeftinije i brže od izgradnje armirano-betonske ploče.  

Prekrivanje otvora

U rudarskim ili drugim područjima gdje postoji mogućnost šupljina ispod površina, Tensar Basetex može ponuditi rano, sigurno upozorenje na razvoj praznina ili čak trajno rješenje.