TensarTech® Stratum® sustav ćelijastih temeljnih madraca

3D Ćelijasti temeljni madrac
1.3 Metra duboka struktura
35 Godina dokazane tehnologije
  • Dokazano rješenje za poboljšanje temeljenja
  • Pruža stabilnost bez potrebe za pilotima ili drugim mjerama za poboljšanje tla
  • Nema potrebe za iskopavanjem slabog temeljnog tla
  • Omogućuje bržu izgradnju
  • Pogodno za mnoge primjene gdje su prisutna slaba tla
  • Kontrola diferencijalnog slijeganja
Pregled

Kada se radi o mekim temeljnim tlima - gdje su pobijanje pilota i druga rješenja za poboljšanje tla neodrživa ili preskupa - Tensar Stratum sustav ćelijastih temeljnih madraca pruža alternativni pristup za izgradnju, često omogućujući uštedu vremena i troškova. Uz TensarTech Stratum, obično nema potrebe za iskopavanjem i uklanjanjem podtla, jer se ćelijasti temeljni madrac konstruira izravno preko slabog tla i puni granuliranim materijalom kako bi se stvorio odgovarajući sustav madraca.

Komponente sustava

Komponente koje se koriste za izradu sustava TensarTech Stratum uključuju poprečne i dijagonalne dijafragme od geomreže, baznu geomreže i pomoćne elemente.

Brza gradnja

Tensar Stratum sustav ćelijastog temeljnog madraca može omogućiti početni pristup izgradnji konstrukcije na mekim podlogama i brzo se sastavlja, omogućujući da vaš projekt započne brzo. Jednom ispunjen zrnatim materijalom, djeluje kao kruta platforma stvarajuću krute temelje s ravnomjernim i kontroliranim slijeganjem. 

 Kruta temeljna podloga - "splav" 

Koristi se kada su novi nasipi postavljeni na slabom i promjenjivom tlu, uključujući naslage otpada i močvare. Obično nema potrebe za iskopavanjem i uklanjanjem podtla jer se ćelijasti temeljni madrac konstruira izravno preko slabog tla i puni granuliranim materijalom kako bi se stvorio kruti temeljna podloga - "splav".  

Ćelijasta struktura - izvedena na mjestu   

Sustav TensarTech Stratum je kontinuirana ćelijasta struktura, brzo proizvedena na gradilištu pomoću Tensar TriAx geomreže kao baze i unutarnjih zidova formiranih Tensar jednoosnim geomrežama, osiguranim na njihovim spojevima pomoću jednostavnih polimernih šipki. Ako je potrebno, nakon punjenja, madrac može jednostavno primiti vertikalne drenove kako bi se dodatno ubrzala konsolidacija. 

Poboljšana stabilnost   

Tensar Stratum sustav ćelijastih temeljnih madraca presijeca potencijalne plohe loma tla. Krutost sustava TensarTech Stratum pritišće lomne plohe dublje u čvrste slojeve ispod konstrukcije. Mehanizam kritičnog loma tada postaje plastičnog deformacija mekog sloja i stabilnost se može poboljšati.