Tensar® GlasstexPatch™

15Metara duljine role, širina 1 m 
2 Dostupna proizvoda; 880 i 660
3 Funkcije; armiranje, rasterećenje od naprezanja i hidroizolacija
  • Pogodno za ručnu ugradnju od malih do srednjih površina
  • Male veličine role, Idealno za lokalizirani popravak i obnavljanje
  • Tensar GlasstexPatch međusloj služi trima funkcijama - armature (prijenosa opterećenja), rasterećenja naprezanja i hidroizolacije
  • Kontrolira pucanje asfalta kako bi se produžio vijek trajanja kolnika
Pregled

GlasstexPatch proizvodi su kompozitni asfaltni međuslojni proizvodi, dizajnirani za kontrolu reflektivnog pucanja asfaltnih slojeva. Proizvodi su namijenjeni za male do srednje velike primjene s malim veličinama role koje se mogu ručno ugraditi, što ih čini idealnim za manje popravke na cestama; premošćivanje spojeva između dvije vrste kolničkih konstrukcija, rovova i ponovnog postavljanja šahtova, u neposrednoj blizini željeznih šahtova, te obrada jednostavnih pukotina ili spojeva, prije kompletnog prekrivanja. Proizvodi Tensar GlasstexPatch omogućuju armiranje, rasterećenja od naprezanja i  sprječavanje prodora vlage, kako je definirano normom EN 15381.

Paleta proizvoda

Tensar GlasstexPatch 660 i 880 su materijali za preuzimanje visokih naprezanja, koji se sastoje od obloženih staklenih vlakana i staklene tkanine, integrirane u bitumensku membranu. Površinski se obrađuje zaštitnim slojem kvarcnog pijeska, kako bi se omogućio osnovni promet na gradilištu tijekom ugradnje. GlasstexPatch 880 ima samoljepljivu donju stranu, koja je zaštićena odljepljujućom folijom za rukovanje, što mu omogućava da se veže za podložnu površinu kolnika.

Primjena

Tensar GlasstexPatch proizvodi koriste se u sanaciji postojećih kolnika. Ovi se proizvodi široko koriste za detaljne popravke, za manje pukotine ili za lokalizirana područja u kojima nije praktično mobilizirati se za ugradnju materijala u punoj širini. Proizvodi se također koriste u primjenama gdje je poznato da je reflektivno pucanje iznad mogućnosti konvencionalnih materijala. Oba proizvoda omogućavaju oslobađanje od naprezanja i stvaranje vodene barijere, zbog prisustva bitumenske membrane i mehanizma armiranja koje pružaju staklena vlakna.

Prednosti

Tensar GlasstexPatch je barijera kojom se sprječava prodor vode u niže slojeve kolnika, i postaje učinkovita hidroizolacija. Također kontrolira reflektirajuće pucanje slojeva, a obje ove prednosti dolaze s trećom pogodnošću: ugradnja je jednostavna i može se ručno dovršiti s minimalnom opremom.

Kako Tensar GlasstexPatch pruža tri funkcije?

Proizvod se sastoji od rešetke staklenih vlakana visoke krutosti, prišivene na nepropusnu bitumensku membranu armiranu staklom. Mreža apsorbira naprezanja pri malim deformacijama povezivanjem s asfaltnim nadslojem, pružajući strukturalni učinak armiranja. Membrana pomaže u instalaciji i smanjenju naprezanja oslobađanja od stresa (stress absorbing membrane interlayer - SAMI) i stvara barijeru protiv prodora vlage i kisika. Funkcije proizvoda - armiranje, rasterećenje naprezanja i međuslojne barijere definirane su normom EN 15381.