Energija iz obnovljivih izvora

Construction of a windfarm

Energija iz obnovljivih izvora  

Građevinska potpora za održivu budućnost  

Sa sve većim globalnim fokusom na obnovljive izvore energije, razvoj infrastrukture za proizvodnju energije iz vjetra, sunca i drugih obnovljivih izvora postao je rastuće tržište. Lokacija ovih objekata često je udaljena od postojeće cestovne mreže i u udaljenim područjima teško dostupna. Uobičajeni su teški uvjeti na terenu: tresetne močvare na kopnenim lokacijama vjetroelektrana, meke morske naslage ispod priobalnih vjetroelektrana, slabo isušeno bivše poljoprivredno zemljište za solarne farme. A kako bi stvari bile teže, neki obnovljivi projekti, poput vjetroelektrana, zahtijevaju pristupne ceste i građevinske platforme kako bi izdržali iznimno velika opterećenja dizalica.

Tensar može pomoći vlasnicima, inženjerima i izvođačima da uštede novac i vrijeme na izgradnji pristupnih cesta, montažnih dvorišta, platformi za upravljanje dizalicama i drugih struktura bitnih za projekte obnovljive energije. Naša dokazana rješenja korištena su za vjetroelektrane, obalna potporna područja, solarne farme i još mnogo toga.

Image of Stabilizacija posteljice

Stabilizacija posteljice


Meka tla i loši uvjeti na lokaciji uobičajeni su i obično dostupni za obnovljive projekte. Stalni promet na slabom tlu podloge brzo će dovesti do kolotraženja, što će rezultirati stalnim problemima s održavanjem, izgubljenim vremenom projekta i novcem.  

Srećom, geomreža Tensar dokazano je rješenje za stabilizaciju tla, isplativije za izgradnju od drugih metoda. Građevinske uštede do 50% mogu se ostvariti samo zbog smanjenog agregata. Također poboljšava performanse na licu mjesta, smanjuje buduće troškove održavanja, ne utječe na hidrologiju lokacije i smanjuje utjecaj na okoliš; pruža zeleniju alternativu kemijskoj stabilizaciji.

 

Image of Pristupne ceste i radne platforme

Pristupne ceste i radne platforme 

Projekti obnovljive energije ne mogu se dovršiti bez pristupnih cesta i radnih platformi koje mogu podržati tranzit, skladištenje i montažu teške opreme i dijelova. Često se moraju graditi na mekim i raznovrsnim tlima. Glatke, čiste pristupne ceste bez problema olakšavaju izgradnju bez izazova. Slabe posteljice predstavljaju najveći izazov izvedbi pristupnih cesta i neasfaltiranih područja.

S Tensar geomrežom, možete gurati preko najslabijih tla, istovremeno smanjujući potrebnu debljinu agregata potrebnu za izgradnju čvrste pristupne ceste ili platforme, štedeći na troškovima i vremenu izgradnje.

 

Image of Područja rada dizalice

Područja rada dizalice 

Sigurnost je ključna prilikom premještanja, sastavljanja i rukovanja pokretnim dizalicama na gradilištima. Sigurna radna platforma: glatka, čista i bez kolotraka je neophodna, posebno na slabom i promjenjivom tlu. 

Tensar ima rješenja za izgradnju sigurnih platformi za pristup dizalicama na slabom tlu. Oni se sastoje od mehanički stabiliziranog temeljnog sloja koji uključuje više slojeva Tensar geomreže ili TensarTech šupljeg betonskog temelja kako bi se osigurala čvrsta platforma. 

 

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Projektiraj s povjerenjem, s bilo kojeg mjesta.

  • Projektiranje i procjena kolnika i kamenog materijala
  • Jednostavno uspoređivanje alternativnih materijala
  • Odredite početne uštede i uštede troškova tijekom životnog ciklusa, uštede vremena i mjere održivosti
  • Sažetak projektnih alternativa na visokoj razini za dionike projekta
  • Dijeljenje značajki koje pomažu suradnji

Započni projektiranje odmah

Stacked Image 0