TensarTech®ARES Zidni Sustav

2.25 m2 standardna
veličina panela
120 godina životnog vijeka proizvoda koji je certificirao BBA 
0 brige oko korozije
  • Projektiranje i opskrba sustava zidova sa segmentnim panelima
  • Sustav je certificirao BBA (British Board of Agrément) za projektirani vijek trajanja od 120 godina
  • Visoka čvrstoća, nekorozivne spojnice između panela i armature
  • Vrijedno osmišljen dizajn koji je napravio iskusni tim Tensara
Pregled

Kada je dugoročnost performansi i brzina izgradnje ključna, TensarTech ARES® sustavi pružaju atraktivno i pouzdano rješenje za potporne zidove i upornjake mosta, štedeći vrijeme i novac tijekom instalacije. Sustav se sastoji od prethodno lijevanih betonskih, modularnih panela, koji su čvrsto povezani s Tensar jedno-osnim geomrežama. One učvršćuju tlo ispod konstrukcije i stvaraju stabilnu strukturu sa životnim vijekom trajanja do 120 godina. Modularni paneli projektantima nude izbor tekstura i uzoraka koji odgovaraju arhitektonskim, strukturnim, ali i financijskim potrebama. Paneli se lijevaju s umetcima Tensar geomreže koji su ugrađeni u stražnjem dijelu za povezivanje s Tensar jedno-osnim (UX) geomrežama. Spojnice od 100% polimera osiguravaju trajnost čvrstoće proizvoda tijekom njegovog životnog vijeka.

Komponente sustava

The TensarTech ARES® sustav uključuje savjete, obuku i usluge koje pružaju Tensar projektni timovi, ali i timovi na licu mjesta, kao i tri specifična proizvoda. To su Tensar jedno-osne (RE) geomreže (od polietilena velike gustoće s iznimno visokom trajnošću i bez korozije), TensarTech ARES modularni panel (visoka čvrstoća i trajnost tvornički proizvedenog panela) i Tensar polimerne spojnice - za spoj velike čvrstoće između panela i armirajuće geomreže. 

TensarSOIL-WHT-(2).png

Dizajnerski softver
za TensarTech®ARES zidne sustave

Program dizajna TensarSoil omogućuje inženjeru dizajna izradu nacrta za armirane zidove tla, nagibe i upornjake mostova.

Zatražite TensarSoil

Stacked Image 0

Nema metala - nema korozije

S ojačanjem tla koje je 100% polimerno, zidovi TensarTech®  ARES uklanjaju koroziju koja se odnosi na armaturni element ili na povezivanje tog elementa s pločom. Ovi sustavi nude troškovne prednosti mehanički stabiliziranog tla (MSE) bez dugoročnih posljedica izloženosti kloridima, sulfatima, tlima niske otpornosti ili potencijalima električne struje. To čini zidove TensarTech® ARES logičnim izborom za agresivna zasipna tla, područja transformatorskih platformi i elektrificirane željezničke projekte.

Jedinstvena rješenja na jednom mjestu  

Komponente TensarTech ARES sustava posebno su dizajnirane kako bi se upotpunjavale za postizanje optimalne efikasnosti i učinkovitosti. Visokokvalitetni predgotovljeni paneli s arhitektonskom završnom obradom, polimerne spojnice visoke čvrstoće i Tensar jedno-osne geomreže, zajedno stvaraju sustave zidova s armiranim tlom, koje dostižu ili premašuju industrijske standarde. Tensarovi iskusni inženjeri, koristeći sofisticirani program TensarSoil, mogu pružiti sve, od besplatnih prijedloga primjene proizvoda do potpune usluge projektiranja i dostave.

Bez strke - Bez rizika građenja - Jednostavno i brzo

Izvođači jako cijene jednostavnost konstruiranja TensarTech ARES sustava. Modularni paneli su projektirani tako da je omogućeno lako međusobno spajanje uz postizanje ravne površine. Nisu potrebni vanjski podupirači ili oplata, a spajanje panela s armaturnom geomrežom je jednostavno i brzo pomoću polimernih spojnica i umetaka geomreže u predgtovljenom panelu. Ostatak su jednostavni građevinski radovi. Obično nisu potrebni nikakvi strukturni temelji, troškovi mobilizacije su minimalni, a fazna izgradnja je prilagodljiva. Tensar može pružiti detaljne građevinske nacrte kao dio usluge projektiranja i dostave, a pomoć na licu mjesta dostupna je po potrebi.

Snaga iza TensarTech ARES sustava: Tensar jedno-osna geomreža  

Tensar jedno-osne geomreže proizvedene su od odabranih vrsta HDPE sirovine, koje su visoko otporne na deformacije, čak i kada su izložene velikim vlačnim opterećenjima tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Otvorena struktura geomreže povezuje se uklještenjem s prirodnim materijalom ispune, što ih čini idealnim za primjenu u armiranju tla. Visok pH betonskih blokova ne utječe na trajnost i funkcionalnost armiranja HDPE geomrežom tijekom životnog vijeka do 120 godina.

The Engineered Advantage™

Tensar je vodeći u industriji pri pružanju rješenja za stabilizaciju tla. Već smo više od tri desetljeća vodeća geotehnološka firma u razvijanju proizvoda i tehnologija Naši su proizvodi su dokazani kroz praksu kao najtemeljitije osiguranje kvalitete u geotehnološkoj industriji I možemo pružiti potpunu inženjersku i građevinsku podršku, uključujući detalje, dizajn, pomoć na gradilištu i pregled pečatiranih crteža za svako od naših rješenja za razdvajanje razreda.

 

Neovisna procjena i odobrenja

Highway Authorities Product Approval Scheme (HAPAS) uspostavljen je 1995. zbog priznavanja inovativnih proizvoda i sustava koji se koriste na britanskim autocestama. Uspješna ocjena koju dodjeljuje HAPAS rezultira izdavanjem certifikata ili izvješća koji inženjerima kod izgradnje autocesta pruža podatke o karakteristikama proizvoda, projektiranju i ugradnji, a koji su neprocjenjivi pri izboru proizvoda i procesa projektiranja. TensarTech ARES sustav i odabrane Tensar jedno-osne geomreže certificirao je Britanski odbor za certifikaciju (eng. BBA) i dodijeljene su im HAPAS priznanja. BBA potvrđuje da su Tensar geomreže i TensarTech ARES sustavi neovisno ocijenjeni, te da su prikladni za predviđenu upotrebu.