TensarTech®TR2 Sustav

60°-90° mogući nagib lica zida
4 komponentne sustava
18 metara visina konstrukcije
  • Sustav potpornih konstrukcija od armirane zemlje s licem od čelične mreže - projektiran i isporučen iz jednog pouzdanog izvora
  • Idealno prilagođen za trajne rasteretne konstrukcije
  • Opcija niže cijene, za privremene potporne zidove i upornjake mostova
  • Jednostavna demontaža nakon izvršene funkcije
  • Geomreže za armiranje tla certificiralo je Britanski certifikacijsko tijelo (BBA), životnog vijeka od 120 godina
Pregled

Sustav TensarTech TR2 razvijen je za izgradnju privremenih potpornih konstrukcija koje se brzo i jednostavno grade, s kutovima lica između 60° i 90°, kao i za trajne rasteretne konstrukcije. Za obje primjene, estetika je manje bitna od postizanja nižih troškova izgradnje u usporedbi s drugim rješenjima armiranja zemlje. Ostvaruje se velika ušteda u usporedbi s alternativnim metodama potpornih zidova.

Komponente sustava

TensarTech TR2 sustav sastoji se od panela čeličnih mreža - obloženih izdržljivim i trajnim geotekstilom  - čvrsto spojenim na Tensar jednoosnu armaturnu geomrežu preko Tensarovih visokoučinkovitih spojnica. Nisu potrebne vanjske potpore ili oplate za formiranje lica, jer su krute čelični mrežasti paneli, tijekom gradnje, učvršćeni iznutra geomrežom i materijalom za ispunu .

TensarSOIL-WHT-(2).png

Dizajnerski softver
za TensarTech® TR2 Wall System 

Program dizajna TensarSoil omogućuje inženjeru dizajna izradu nacrta za armirane zidove tla, nagibe i upornjake mostova.

Zatražite TensarSoil

Stacked Image 0

Resursi

Jedinstvena rješenja na jednom mjestu  

Komponente TensarTech TR2 sustava posebno su dizajnirane kako bi se upotpunjavale za postizanje optimalne učinkovitosti. Jedinice čelične mreže, obloga od geotekstila, polimerne spojnice i jedno-osne Tensar geomreže zajedno pružaju sustav zidova za stabiliziranje tla, a koji zadovoljava projektne potrebe. Tensarovi iskusni inženjeri, koristeći sofisticirani program TensarSoil, mogu pružiti sve, od besplatnih prijedloga primjene proizvoda do potpune usluge projektiranja i dostave.

Privremeni potporni zidovi i upornjaci mostova

Projekti često zahtijevaju izgradnju privremenih potpornih konstrukcija za stabilizaciju tla, bilo za podršku fazne izgradnje nasipa kako bi se omogućio promet za vrijeme radova, bilo za podupiranje upornjaka mostova kod privremenih cesta za dovoz građevinskih materijala ili željezničkih prijelaza. TensarTech TR2 sustavi zidova su dokazani za sve vrste privremenih potpornih zidova na važnim projektima širom svijeta.

Bez strke - Bez rizične konstrukcije - Jednostavno i brzo

Izvođači cijene jednostavnost konstruiranja TensarTech TR2 sustava. Konstrukcije ne zahtijevaju tešku opremu za podizanje, a izgradnja je jednostavna, jer je postavljanje armaturne geomreže i povezivanje s čeličnom mrežom lica jednostavno i brzo, zahvaljujući polimernim spojnicama. Ostatak su jednostavni građevinski radovi. Obično nisu potrebni nikakvi strukturni temelji, troškovi mobilizacije su minimalni, a fazna izgradnja je lako primjenjiva. Tensar može pružiti detaljne nacrte građenja kao dio usluge projektiranja i dostave, a pomoć na licu mjesta dostupna je po potrebi. Bez strke - jednostavno i brzo.

Skriveno rasterećenje

Sustav TensarTech TR2 korišten je za rasterećenje povijesnih zidanih krilnih zidova pri obnovi mostova, kao i za zaštitu zidanih potpornih zidova iz viktorijanskog doba. U novijoj gradnji koriste se ukopane TensarTech TR2 konstrukcije koje smanjuju tlak na podrumske zidove, propuste i upornjake mostova. Niski troškovi izgradnje i životni vijek od 120 godina, idealni su za ove skrivene i trajne primjene.