Komercijalni i industrijski

Construction site of a commercial building

Komercijalni i industrijski

Rješenja za brzu izgradnju i niže troškove

Rastući troškovi građevinskog materijala i nedostatak radne snage u komercijalnom i industrijskom sektoru trenutno otežavaju postizanje ekonomičnih rješenja. Kašnjenja uzrokovana slabim ili promjenjivim uvjetima na gradilištu povećavaju troškove projekta, usporavaju raspored izgradnje i dovode do budućih problema s održavanjem. Međutim, mnogi projekti moraju biti izgrađeni na lokacijama s ovim nepoželjnim uvjetima tla. 

Tensar pruža rješenja temeljena na tehnologiji s naprednim tehnikama stabilizacije tla, uključujući patentirane proizvode visokih performansi. Naš tim donosi dokazana inženjerska rješenja standardnim dizajnerskim praksama. S više od 10 000 uspješnih projekata diljem svijeta, možemo se pozabaviti širokim rasponom izazova u razvoju lokacija.

Image of Održavanje kolnika

Održavanje kolnika   

Kada kolnici puknu, obično se preko postojećeg kolnika postavi asfaltni sloj, ponekad nakon skidanja gornje površine, iako se za svakih 25 mm nanesenog sloja postojeće pukotine uglavnom odvraćaju od refleksije na površinu za samo godinu dana.

Ugradnjom asfaltnog međusloja - kao što je Tensar AX5-GN - prije preklapanja s asfaltom, može se odgoditi reflektirajuće pucanje, što uvelike povećava vijek trajanja preklapanja. 

 

Image of Ceste i popločene površine 

Ceste i popločene površine  

Često, veliko prometno opterećenje ubrzava propadanje kolnika. Kao rezultat toga, ceste i popločane površine u komercijalnom i industrijskom razvoju često su vrlo guste i skupe. Tensar geomreže poboljšavaju dugoročne performanse popločanih površina smanjujući kretanje agregata, kontrolirajući površinsko kolotraženje i održavanje nosivosti. To omogućuje smanjenje debljine kolnika, bez smanjenja performansi. Posljedične uštede mogu biti značajne, kako u troškovima tako i u vremenu izgradnje.

 

Image of Varijabilno i slabo tlo

Varijabilno i slabo tlo  

Prije početka radova na izgradnji, potrebni su pouzdan čist pristup i skladišni prostori. Slabo ili promjenjivo tlo predstavlja značajan izazov za građevinare. Tensar geomreže mogu pružiti snažne, stabilne temelje ceste čak i na najslabijem tlu. Stabilizacijom poklopnog sloja ili podloge može se smanjiti ukupna potreba za debljinom, čime se štedi na iskopu i materijalima.  

Osim toga, kada nastupi vlažno vrijeme, Tensar geomreže mogu se koristiti za stabilizacijuradnih platformi za pristup i skladištenje, tako da se izgradnja može nastaviti bez obzira na vremenske uvjete.    

 

Image of Potporni zidovi i strme padine

Potporni zidovi i strme padine

Budući da nisu svi komercijalni objekti ili industrijski objekti izgrađeni na ravnom zemljištu, možda će biti potreban potporni zid ili strmi nagib, posebno na planinskim terenima ili morskim područjima. Konvencionalna rješenja, uključujući betonske zidove ili hrpe ploča, mogu biti skupa, dugotrajna i radno intenzivna. Tensar nudi razne sustave za zadržavanje zemlje kako bi se riješila složenost svakog projekta.  Koristeći se zajedno s Tensar jednoosnim geomrežama i Tensar dizajnerskom podrškom, naši sustavi zadržavanja pružaju i ekonomičnost i izdržljivost. 

 

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Projektiraj s povjerenjem, s bilo kojeg mjesta.

  • Projektiranje i procjena kolnika i kamenog materijala
  • Jednostavno uspoređivanje alternativnih materijala
  • Odredite početne uštede i uštede troškova tijekom životnog ciklusa, uštede vremena i mjere održivosti
  • Sažetak projektnih alternativa na visokoj razini za dionike projekta
  • Dijeljenje značajki koje pomažu suradnji

Započni projektiranje odmah

Stacked Image 0

Commercial & Industrial Resources